Hjärtkakor med chokladsmak
24 kakor
Tid: 30 minuter
Du behöver:
200 g smör (rumstempererat)
1 ½ dl florsocker (siktat)
2 dl Kungsörnen extra fint mjöl
50 g kakao
2 ½ dl majsmjöl
1 tsk fint rivet apelsinskal
1 tsk vaniljextrakt
Fyllning:
1 ¼ grädde
200 g vit choklad (finhackad)
1 vaniljstång
Gör så här:
Sätt ugnen på 180º. Vispa smör och socker tills det blir lätt och fluffigt. Sikta ner mjöl, kakao och majsmjöl ner i smörblandningen. Tillsätt apelsinskal och vanilj och blanda om till en slät deg.
Kavla ut degen så att den blir ungefär 4 mm tjock och stansa ut små hjärtformer. Lägg ut hjärtana på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Värm upp grädden tills den kokar försiktigt. Lägg hackad vit choklad och en snittad urskrapad vaniljstång i en skål och häll den varma grädden över. Rör tills chokladen har smält. Fiska upp vaniljstången. Låt svalna.
Bred på lite av den vita chokladfyllningen på en hjärtkaka och tryck ihop två stycken till en liten ”sandwich”. Häll den överblivna fyllningen i en sprits med väldigt litet munstycke och spritsa över små linjer av vit choklad som dekoration.
Från jobbet: Julens Godaste Gåvor
Av: Lianne Scher
Foto: Graeme Borchers
Styling: Anna Montali