Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hjortytterfilé med brynt kaprissmör

11 dec, 2014
AvOlle Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
_55A3570_innehall

Att laga vilt är lättare än många tror. Det nyttiga, magra och smakrika köttet kan serveras på en rad olika sätt – från rått till långkok. Vi lägger ut en serie med recept på viltkött under December – här är ett av dem.

Av: Anna Wendt. Recept: Gustav Lindström. Foto: Lisa Björner

Hjortytterfilé med brynt kaprissmör
4 personer
Tid: 40 minuter

Servera den här härliga, möra filén som en mellanrätt.

_55A3579

500 g hjortytterfilé 
150 g smör
3 msk kapris
salt
svartpeppar

Värm ugnen till 150°. Salta och peppra köttet och bryn det i smör. Låt gå färdigt i ugn till cirka 54° innertemperatur. Bryn under tiden smör i en kastrull på medelvärme tills det börjar bli brunt och luktar nötigt. Låt smöret stå någon minut innan du försiktigt häller över det i ny kastrull utan att få med bottensatsen. När köttet är färdigt bör det vila i minst 10 minuter innan det skärs i lagom tunna skivor. Hetta upp smöret igen och lägg i kaprisen. Häll sedan det varma smöret över köttet. Servera genast.

Annons