Högrevsburgare med picklad gurka och senapsfrön
4 personer
Högrevsburgare:
600 g högrevsfärs
2 msk Caj P. American Burger kryddmix
Sweet Baby Ray’s Barbecue Sauce
bröd
sallad
krispig bacon
ost
picklade senapsfrön
picklad gurka
hamburgerbröd (recept här)
Gör så här:
Smaksätt färsen med kryddan. Forma 4 fina burgare och grilla på het temperatur. Rosta bröden och montera sedan burgarna.
Picklade senapsfrön:
1,75 dl vit vinäger av god kvalitet
0,75 dl vatten
50 g socker
5 g salt
100 g gula senapsfrön
Gör så här:
Vispa samman vinäger, vatten, socker och salt. Blanchera senapsfröna sex gånger, låt dem sedan rinna av. Slå på lagen och låt det mogna i kyl i minst en dag.
Picklad gurka
10 cm slanggurka
2 dl salladslök, tunt skivad
0,5 tsk ättika 24 %
3 tsk strösocker
1 msk flingsalt
1-3 tsk Cholula Hot Sauce
Gör så här:
Skölj och skiva gurkan tunt. Blanda lök, ättika, socker, salt och Cholula-sås i en rymlig bunke. Vänd i gurkan och se till så att allt blir väl blandat. Lägg över i en tajt burk och ställ gurkan under press kallt i 30 minuter. Slå bort överskottsvätska och servera på burgarna.
Här hittar du fler goda recept på minihamburgare >>
Recept: Caj P:s kock och matkreatör Anders Tegnér