Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hoisindipp med anka och räkor

16 sep, 2012
AvJenny Norberg
Den här goda hoisindippen passar till kött, fågel, skaldjur och grönsaker. Här har vi valt att servera den med anka och räkor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0043_EMV1206.pdf
Hoisindipp med anka och räkor.

8 förrättsportioner

Du behöver:

1 1/2 dl hoisinsås

2 msk sesamolja

2 msk mörk sirap

2 msk japansk soja

1 msk sesamfrön

1 ankbröst, 300 g

1/2 tsk kanel

salt och svartpeppar

olja (till stekning)

8 stora ekologiska räkor (gärna platträkor)

300 g blandade grönsaker (t ex morot, paprika, blekselleri, päron, gurka)

gräslök och furikake (till garnering)

Gör så här:

Blanda hoisinsås, olja, sirap och soja i en skål. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Blanda fröna i såsen när de har svalnat något. Ställ kallt. Sätt ugnen på 175°. Skär rutor i fettsvålen på ankan. Krydda med kanel, salt och nymalen svartpeppar. Stek ankan i olja på svålsidan tills den är knaprig. Vänd och stek köttsidan lätt. Sätt in ankan i ugnen, cirka 8 minuter tills innertemperaturen är 56°. Linda in köttet i folie och låt vila cirka 10 minuter innan du skivar upp det. Skala räkorna men låt gärna huvudet sitta kvar. Skala och skär grönsakerna i stavar. Arrangera räkor, grönsaker och ankkött på fat eller i individuella dippskålar med såsen i botten.

Av: Ylva Bergqvist
Foto: Katja Halvarsson & Christel Nordberg

Annons