Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Honey dijon-burgare med kålsallad

14 apr, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på honey dijon-burgare med kålsallad
Honey dijon är en sötskarp dressing som passar till mycket – som till en ordentlig burgare med kålsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 tips för att lyckas med dina hamburgareBrand logo
7 tips för att lyckas med dina hamburgare

Honey dijon-burgare med kålsallad

Den klassiska sötskarpa dressingen gör den här burgaren till en riktig fredagsfavorit.

Fira in helgen med en honey dijon-burgare med kålsallad

4 portioner

Annons

Du behöver:

Burgare:

600 g nötfärs
1 tsk rökt paprikapulver
Salt och peppar
Olivolja till stekning

Kålsallad:

½ spetskål
2 morötter
1 schalottenlök
1 ask krasse
1 ekologisk lime
Salt

Honey dijon-dressing:

150 g majonnäs
25 g dijonsenap
20 g flytande honung
Salt och peppar

Till servering:

4 tjocka hamburgerbröd, t ex briochebröd
Inlagd gurka
1 ask krasse

Gör så här:

  1. Kålsallad: Skölj och strimla spetskålen. Skala morötterna och skär i långa strimlor. Skala schalottenlöken och skiva tunt. Plocka krassen. Blanda spetskål, morötter, lök och krasse i en skål. Riv limeskalet fint och pressa saften. Vänd ner skal, saft och lite salt i grönsakerna. Låt stå kallt till servering.
  2. Rör ihop majonnäs, senap och honung i en skål och smaka av med salt och peppar.
  3. Burgare: Forma färsen till stora biffar, krydda med paprika, salta och peppra. Stek i olja i stekpanna på hög värme tills de får fin stekyta. Vänd och stek klart på andra sidan, ca 5–7 minuter per sida.
  4. Dela bröden och värm dem i ugnen eller brödrosten. Bre med honey dijon-dressing och lägg ihop med burgare, kålsallad, inlagd gurka och extra krasse på toppen. Servera genast!

Foto: Columbus Leth

Annons