Honey dijon-burgare med kålsallad
14 apr, 2023
AvLouisa Lorang
Honey dijon är en sötskarp dressing som passar till mycket – som till en ordentlig burgare med kålsallad.
Annons
Honey dijon-burgare med kålsallad
Den klassiska sötskarpa dressingen gör den här burgaren till en riktig fredagsfavorit.
4 portioner
Annons
Du behöver:
Burgare:
600 g nötfärs
1 tsk rökt paprikapulver
Salt och peppar
Olivolja till stekning
Kålsallad:
½ spetskål
2 morötter
1 schalottenlök
1 ask krasse
1 ekologisk lime
Salt
Honey dijon-dressing:
150 g majonnäs
25 g dijonsenap
20 g flytande honung
Salt och peppar
Till servering:
4 tjocka hamburgerbröd, t ex briochebröd
Inlagd gurka
1 ask krasse
Gör så här:
- Kålsallad: Skölj och strimla spetskålen. Skala morötterna och skär i långa strimlor. Skala schalottenlöken och skiva tunt. Plocka krassen. Blanda spetskål, morötter, lök och krasse i en skål. Riv limeskalet fint och pressa saften. Vänd ner skal, saft och lite salt i grönsakerna. Låt stå kallt till servering.
- Rör ihop majonnäs, senap och honung i en skål och smaka av med salt och peppar.
- Burgare: Forma färsen till stora biffar, krydda med paprika, salta och peppra. Stek i olja i stekpanna på hög värme tills de får fin stekyta. Vänd och stek klart på andra sidan, ca 5–7 minuter per sida.
- Dela bröden och värm dem i ugnen eller brödrosten. Bre med honey dijon-dressing och lägg ihop med burgare, kålsallad, inlagd gurka och extra krasse på toppen. Servera genast!
Foto: Columbus Leth
Annons