Honungs- och senapsmarinerad fläskytterfilé
19 feb, 2018
AvRedaktionen
Med en marinad blir fläskytterfilén både saftig och smakrik. Här har vi använt honung, senap, salt, peppar och timjan. Servera med dina favorittillbehör.
Annons
6 personer
Du behöver:
2 fläskytterfiléer, ca 1 kg totalt
salt
färskmalen svartpeppar
1 kruka färsk timjan
2 msk grovkornig senap
2 msk flytande honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet. Krydda med salt och peppar. Hacka hälften av timjanbladen och rör ihop med senap och honung till en tjockflytande marinad. Lägg köttet i ett ugnsfast fat och pensla med hälften av marinaden. Täck med folie och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter (gärna tillsammans med bakad rödlök).
Ta ut från ugnen, höj temperaturen till 230°. Ta bort folien från köttet och pensla med resten av marinaden. Ställ tillbaka i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 60–62°, cirka 5–10 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter innan det skärs upp.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons