Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Honungs- och svartpepparglaserad brysselkål och smålök

22 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

45 minuter

Detta tillbehör är även perfekt till en klassisk karré eller slottsstek med gelé. Smålök eller steklök kan vara pillig att skala. Lägg den i en kastrull, häll på kokande vatten och låt stå en halv minut. Spola under kallvatten, sedan är skalet segt och lätt att dra av.

10–15 brysselkål

10–15 smålökar

3 msk råsocker

3 msk honung

3 msk balsamvinäger

salt och svartpeppar (nymalen)

Koka brysselkålen i ca 3 minuter i vatten på spisen, häll av och lägg upp i ett ugnsbleck. Blanda med den skalade smålöken, häll över råsocker, honung och balsamvinäger. Salta och peppra.

Blanda allt väl, sätt in i ugnen på 175° i ca 30 minuter. Ta ut när det fått färg, annars öka temperaturen lite. Ta ut och låt svalna. Servera!

Annons