Honungsglacerade revbensspjäll
4–5 personer
Tid: 20 minuter (+ 1 dygns marinering och ca 60–90 minuter i ugnen)
Du behöver:
cirka 1 1/2 kg tunna revbensspjäll
Marinad:
100 g rårörsocker strö
1 1/2 dl fl ytande honung
3/4 dl äppelcidervinäger
4 vitlöksklyftor (krossade)
4 msk worcestershiresås
1 msk salt
2 tsk tabasco
ca 4 cm färsk ingefära (skalad och riven)
4 msk dijonsenap
Serveras med:
ugnsbakade potatisklyftor (eller pommes frites)
grönsallad
Gör så här:
Blanda socker, honung och vinäger i en kastrull. Hetta upp under omrörning tills sockret smält. Tillsätt vitlök, worcestershiresås, salt, tabasco, ingefära och senap. Rör marinaden slät och låt den svalna till rumstemperatur. Pensla marinaden på spjällen och lägg dem i stora plastpåsar. Låt marinera i kylen 1 dygn. Nästa dag: Sätt ugnen på 175°. Ta ut spjällen ur påsarna. Obs! Spara marinaden att pensla med. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna och stek i ca 30 min. Vänd och pensla med marinad och stek ca 30–60 min till, tills köttet är knaprigt på ytan. Pensla ytterligare några gånger under tiden. Skär upp och servera med potatisklyftor eller pommes frites och en grönsallad.