Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Honungsglacerade revbensspjäll

09 dec, 2012
AvSofie Nyblin
Kryddiga honungsspjäll är poppis hos både stora och små. Beställ spareribsen (tunna revbensspjäll) i förväg hos din kötthandlare för säkerhets skull. Tänk på att spjällen ska marinera 1 dygn innan de steks.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Honungsglacerade revbensspjäll.
Honungsglacerade revbensspjäll.

4–5 personer

Tid: 20 minuter (+ 1 dygns marinering och ca 60–90 minuter i ugnen)

Du behöver:

cirka 1 1/2 kg tunna revbensspjäll

Marinad:

100 g rårörsocker strö

1 1/2 dl fl ytande honung

3/4 dl äppelcidervinäger

4 vitlöksklyftor (krossade)

4 msk worcestershiresås

1 msk salt

2 tsk tabasco

ca 4 cm färsk ingefära (skalad och riven)

4 msk dijonsenap

Serveras med:

ugnsbakade potatisklyftor (eller pommes frites)

grönsallad

Gör så här:

Blanda socker, honung och vinäger i en kastrull. Hetta upp under omrörning tills sockret smält. Tillsätt vitlök, worcestershiresås, salt, tabasco, ingefära och senap. Rör marinaden slät och låt den svalna till rumstemperatur. Pensla marinaden på spjällen och lägg dem i stora plastpåsar. Låt marinera i kylen 1 dygn. Nästa dag: Sätt ugnen på 175°. Ta ut spjällen ur påsarna. Obs! Spara marinaden att pensla med. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna och stek i ca 30 min. Vänd och pensla med marinad och stek ca 30–60 min till, tills köttet är knaprigt på ytan. Pensla ytterligare några gånger under tiden. Skär upp och servera med potatisklyftor eller pommes frites och en grönsallad.

Annons