Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Honungsgrillade ribs

01 sep, 2014
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
honungsgrillade-ribs

Söta och lite klibbiga. Precis som revbensspjäll ska vara.

4 personer

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

1 1/2 kg tunna revbenspjäll

1 dl flytande honung

2 msk ljus soja

2 msk chilisås

1–2 vitlöksklyftor (finhackade)

2 msk färsk ingefära (finriven)

salt och peppar

 

Lägg revbenen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda till marinaden och pensla på hälften runt om köttet och salta och peppra. Grilla köttet mitt i ugnen på 225° i 20-25 minuter. Vänd revbenen efter halva tiden. Pensla på resten av marinaden några minuter innan det är klart och grilla ytterligare några minuter.

Tips! Servera med coleslaw samt rostade rotfrukter med vitlök och rosmarin.

Av: Anna Jonassen Foto: Peter Phillips

Annons