Honungsgrillade ribs
01 sep, 2014
AvRebecca Wictor
Annons
Söta och lite klibbiga. Precis som revbensspjäll ska vara.
4 personer
Tid: 40 minuter
Ingredienser:
1 1/2 kg tunna revbenspjäll
1 dl flytande honung
2 msk ljus soja
2 msk chilisås
1–2 vitlöksklyftor (finhackade)
2 msk färsk ingefära (finriven)
salt och peppar
Lägg revbenen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda till marinaden och pensla på hälften runt om köttet och salta och peppra. Grilla köttet mitt i ugnen på 225° i 20-25 minuter. Vänd revbenen efter halva tiden. Pensla på resten av marinaden några minuter innan det är klart och grilla ytterligare några minuter.
Tips! Servera med coleslaw samt rostade rotfrukter med vitlök och rosmarin.
Av: Anna Jonassen Foto: Peter Phillips
Annons