Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Honungsmarinerad lax med bönsallad

06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på honungsmarinerad lax med bönsallad
Lättlagat och gott – det är precis vad den här honungsmarinerade laxen med bönsallad är! Perfekt middag när du bara vill att det ska gå fort men samtidigt ska vara gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Snabbgravad lax med fläder apelsin och löjromskräm – perfekt till midsommarBrand logo
Snabbgravad lax med fläder apelsin och löjromskräm – perfekt till midsommar

Honungsmarinerad lax med bönsallad

Lätt, färgstarkt och nyttigt!

Så lagar du honungsmarinerad lax med bönsallad

4 portioner

Du behöver:

4 bitar färsk laxfilé
400 g haricot verts
400 g sockerärter
500 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 näve färsk körvel

Marinad:

4 msk citronsaft
1 tsk citronzest
2 msk honung
Salt och svartpeppar

Till servering:

Citronskivor

Gör så här:

  1. Blanda marinaden av citronsaft och -zest, honung, salt och peppar och lägg ner laxbitarna däri.
  2. Skölj och snitta bönorna och sockerärterna i mindre bitar. Halvera tomaterna. Stek laxen på medelvärme i 4 minuter på varje sida.
  3. Stek bönor, ärter och tomater i olja i en annan stekpanna i ett par minuter. Krydda med salt och peppar och strö hackad körvel över.
  4. Servera laxen med den ljumna salladen och citron.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Annons