Honungsmarinerad lax med bönsallad
06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Lättlagat och gott – det är precis vad den här honungsmarinerade laxen med bönsallad är! Perfekt middag när du bara vill att det ska gå fort men samtidigt ska vara gott!
Annons
Honungsmarinerad lax med bönsallad
Lätt, färgstarkt och nyttigt!
4 portioner
Du behöver:
4 bitar färsk laxfilé
400 g haricot verts
400 g sockerärter
500 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 näve färsk körvel
Marinad:
4 msk citronsaft
1 tsk citronzest
2 msk honung
Salt och svartpeppar
Till servering:
Citronskivor
Gör så här:
- Blanda marinaden av citronsaft och -zest, honung, salt och peppar och lägg ner laxbitarna däri.
- Skölj och snitta bönorna och sockerärterna i mindre bitar. Halvera tomaterna. Stek laxen på medelvärme i 4 minuter på varje sida.
- Stek bönor, ärter och tomater i olja i en annan stekpanna i ett par minuter. Krydda med salt och peppar och strö hackad körvel över.
- Servera laxen med den ljumna salladen och citron.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft
Annons