Höstig och krämig plommoncheesecake
05 nov, 2019
AvRedaktionen
Testa en cheesecake med det lilla extra! Denna plommoncheesecake är en frisk och krämig variant som passar för hela familjen.
Annons
8–10 bitar
Du behöver:
150 g digestivekex
100 g havrekex
1 msk rörsocker
100 g smält smör
Crème:
2 äggulor
100 g rörsocker
100 g cream cheese
1/2 vaniljstång, urskrapade frön
2 dl grekisk yoghurt
7 gelatinblad
3 äggvitor
2 1/2 dl vispgrädde
Syltade plommon:
3 plommon
2 dl socker
1 dl vatten
Gör så här:
- Mixa kex med socker i matberedare, tillsätt smör.
- Tryck ut i en springform, 20 cm, ställ kallt.
- Vispa äggulor och socker luftigt.
- Rör i cream cheese, tillsätt vaniljfrön och yoghurt.
- Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i 10 min.
- Krama ur vätskan. Smält dem försiktigt över vattenbad.
- Låt vätskan svalna helt och vispa sedan i den i crèmen.
- Vispa äggvitorna styva och vänd ner i crèmen.
- Vispa grädden hårt och vänd ner i crèmen.
- Fördela över kakan, ställ kallt 4 timmar.
- Dela plommonen, kärna ur.
- Koka en sirapstjock lag på socker och vatten, lägg ner plommonen.
- Låt dem svalna i lagen.
- Dra sedan skalet av plommonen och lägg på cheesecaken.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Så gör du små plommonpajer med apelsinkräm
Underbart krämig äppel- och kanelcheesecake med saltkolapannacotta
Annons