Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Höstig och krämig plommoncheesecake

05 nov, 2019
AvRedaktionen
Recept på plommoncheesecake.
Testa en cheesecake med det lilla extra! Denna plommoncheesecake är en frisk och krämig variant som passar för hela familjen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8–10 bitar

Du behöver:

150 g digestivekex

100 g havrekex

1 msk rörsocker

100 g smält smör

Crème:

2 äggulor

100 g rörsocker

100 g cream cheese

1/2 vaniljstång, urskrapade frön

2 dl grekisk yoghurt

7 gelatinblad

3 äggvitor

2 1/2 dl vispgrädde

Syltade plommon:

3 plommon

2 dl socker

1 dl vatten

Gör så här:

  1. Mixa kex med socker i matberedare, tillsätt smör.
  2. Tryck ut i en springform, 20 cm, ställ kallt.
  3. Vispa äggulor och socker luftigt.
  4. Rör i cream cheese, tillsätt vaniljfrön och yoghurt.
  5. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i 10 min.
  6. Krama ur vätskan. Smält dem försiktigt över vattenbad.
  7. Låt vätskan svalna helt och vispa sedan i den i crèmen.
  8. Vispa äggvitorna styva och vänd ner i crèmen.
  9. Vispa grädden hårt och vänd ner i crèmen.
  10. Fördela över kakan, ställ kallt 4 timmar.
  11. Dela plommonen, kärna ur.
  12. Koka en sirapstjock lag på socker och vatten, lägg ner plommonen.
  13. Låt dem svalna i lagen.
  14. Dra sedan skalet av plommonen och lägg på cheesecaken.
Recept på plommoncheesecake
Krämig plommoncheesecake.

Av: Camilla Zarah Lawes

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Så gör du små plommonpajer med apelsinkräm

Underbart krämig äppel- och kanelcheesecake med saltkolapannacotta

Annons