Hot chicken-sandwich
24 maj, 2024
AvTimm Vladimir
AvCamilla Biesbjerg Markussen
När vi snackar hot chicken-sandwich, snackar vi om en burgare som har allt! Panerad kyckling med härlig hetta från bbq-såsen, omsluten av ett briochebröd.
Annons
Hot chicken-sandwich
Kycklingen både marineras och paneras och får massor av smak.
Annons
4 portioner
Du behöver:
Krispig kyckling:
3 dl filmjölk
2 ägg
1 ½ tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk äppelcidervinäger
4 stora kycklinglårfiléer
2 dl vetemjöl
Salt och svartpeppar
1 liter olja till fritering
Bbq-sås:
2 msk brun farin
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chiliflingor el flakes, gärna chipotle
1 tsk torkad timjan
1 msk tabasco
Till servering:
4 hamburgerbröd, gärna brioche
50 g majonnäs
1 hjärtsallad
4 hela ättiksgurkor
Gör så här:
- Rör ihop filmjölk, ägg, salt, peppar och vinäger. Lägg kycklingen i marinaden och låt dra i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.
- Blanda mjöl, salt och peppar i en skål. Ta kycklingfiléerna ur marinaden, vänd dem i mjölet och låt ligga i skålen ca 10 minuter.
- Värm oljan till 160° (använd termometer) i en gryta. Fritera kycklingen i oljan ca 8 minuter tills den är gyllene och spröd. Kontrollera att den är genomstekt.
- Bbq-sås: Rör ihop farin, pressad vitlök, rökt paprika, chili, timjan och tabasco i en skål. Tillsätt mycket försiktigt ½ dl av den heta oljan. Vänd kycklingbitarna i såsen.
- Värm hamburgerbröden lätt. Bred på majonnäs. Fyll med sallad, kyckling, skivad ättiksgurka och eventuellt extra bbq-sås.
Foto: Columbus Leth
Annons