Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Samlas runt en Hot pot med ryggbiff

31 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Samlas runt en hot pot med ryggbiff
De flesta asiatiska länder har sin version av hot pot men grundtanken är densamma – att sitta runt bordet och laga mat tillsammans i en varm buljong.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Hot pot med ryggbiff

Den asiatiska varianten av fondue, så gott att doppa olika godsaker i smakrik buljong.

Samlas runt en varm hot pot med ryggbiff

4 portioner

Du behöver:

50 g färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1 färsk röd chili
2 ½ liter kycklingbuljong
25 cl soja
25 cl risvinäger
1 msk sesamolja
200 g risnudlar eller glasnudlar
200 g morötter
200 g rättika
200 g shiitakesvamp
150 g böngroddar
150 g sockerärter
400 g ryggbiff

Till servering:

Sesamsås

Gör så här:

  1. Skala ingefäran, skala vitlöken och kärna ur chilin. Skär allt i fina skivor. Koka upp kycklingbuljong i en kastrull tillsammans med soja, risvinäger, sesamolja, ingefära, chili och vitlök och låt puttra i 10 minuter.
  2. Häll kokande vatten över nudlarna och låt dem dra i några minuter. Skala morötterna, skölj rättikan och skär båda i mycket tunna stavar. Rensa svampen och skölj böngroddar och sockerärter. Skär köttet i lövtunna skivor. Ställ grytan med soppan mitt på matbordet, använd gärna en fonduegryta med en liten brännare under för att hålla soppan varm.
  3. Lägg alla fyllningar i skålar och ställ dem på bordet. Låt alla runt bordet laga maten själva genom att välja sin favoritkombination av grönsaker, kött och nudlar i sin tallrik och hälla den varma soppan över. Servera med sesamsås att klicka i soppan.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons