Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hummer i örtbuljong

19 dec, 2019
AvRedaktionen
Recept på hummer i örtbuljong
Hummer är sällan fel! Denna variant i örtbuljong är full av smak och perfekt som förrätt. Garnera med dill och fänkål.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 små kokta humrar

1 liter vatten

5 dl torrt vitt vin

1 handfull dill

1 ekologisk citron

2 msk olivolja till stekning

2 gula lökar

3 morötter

2 stjälkar bladselleri

1 fänkålsstånd

2 lagerblad

2 stjärnanis

Salt och nymalen svartpeppar

Ev lite citronsaft

Garnering:

Dill

Fänkål

Gör så här:

  1. Lossa huvudena från humrarna och släng.
  2. Bryt av stjärtar och klor och spar kropparna.
  3. Koka upp vatten, vin, dill och skivad citron i en kastrull.
  4. Sjud stjärtar och klor i 7–8 minuter.
  5. Ta upp hummerdelarna och lägg i en skål med is och vatten.
  6. Spar kokvattnet.
  7. Pilla ut köttet ur klor och stjärtar och lägg i en skål, spar skalet.
  8. Stek skal och hummerkroppar hårt i lite olja i en gryta.
  9. Hacka löken.
  10. Skala och ansa morötter, selleri och fänkål och hacka allt grovt.
  11. Låt grönsakerna steka med i grytan.
  12. Slå på kokvattnet från klokoket, lägg ner lagerblad och stjärnanis och låt allt småkoka i 20 minuter.
  13. Låt sedan stå och dra i 20 minuter.
  14. Sila av buljongen, helst genom duk.
  15. Koka eventuellt ner buljongen lite mer.
  16. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  17. Fördela hummerköttet i djupa tallrikar.
  18. Slå över lite varm buljong, garnera med dill och fänkål och servera.
Recept på hummer i örtbuljong
Hummer i örtbuljong.

Av: Timm Vladimir

Foto: Columbus Leth

LÄS MER:

Ugnsbakad hummer med gräddsås

10 goda sätt att tillaga hummer

Annons