Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hummersallad med avokado och brynt smörvinägrett

05 dec, 2014
AvRedaktionen
Hummersallad med avokado och brynt smörvinägrett.
Vill man någon gång känna sig riktigt lyxig ska man kosta på sig en färsk hummer. Ät den som den är eller gör den här goda salladen. Brynt smör i vinägretten ger en härligt nötig smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 kokta humrar

10 rädisor

1 knippe grön sparris

1 stor avokado

50 g blandade fina sallatsblad

flingsalt och nymald svartpeppar

Brynt smörvinägrett:

100 g smör

1 msk rödvinsvinäger

Gör så här:

Börja med vinägretten. Bryn smöret och skeda bort eventuellt brända partiklar. Vispa i vinägern. Dela hummern längs med, och ta allt kött ur stjärten och klorna. Ta bort den svarta strängen som löper längs med stjärtköttet. Skär köttet i bitar. Dela rädisorna, förväll sparrisen i 3 minuter och skär den i bitar. Dela och skala avokadon och skär i klyftor. Fördela sallatsbladen på ett stort fat och lägg på grönsakerna. Toppa med hummerköttet, salta och peppra lätt och servera med smörvinägretten och ett gott bröd.

Hummersallad för två med brynt smörvinägrett.
Hummersallad för två med brynt smörvinägrett.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons