Hummersallad med avokado och brynt smörvinägrett
05 dec, 2014
AvRedaktionen
Vill man någon gång känna sig riktigt lyxig ska man kosta på sig en färsk hummer. Ät den som den är eller gör den här goda salladen. Brynt smör i vinägretten ger en härligt nötig smak.
Annons
2 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
2 kokta humrar
10 rädisor
1 knippe grön sparris
1 stor avokado
50 g blandade fina sallatsblad
flingsalt och nymald svartpeppar
Brynt smörvinägrett:
100 g smör
1 msk rödvinsvinäger
Gör så här:
Börja med vinägretten. Bryn smöret och skeda bort eventuellt brända partiklar. Vispa i vinägern. Dela hummern längs med, och ta allt kött ur stjärten och klorna. Ta bort den svarta strängen som löper längs med stjärtköttet. Skär köttet i bitar. Dela rädisorna, förväll sparrisen i 3 minuter och skär den i bitar. Dela och skala avokadon och skär i klyftor. Fördela sallatsbladen på ett stort fat och lägg på grönsakerna. Toppa med hummerköttet, salta och peppra lätt och servera med smörvinägretten och ett gott bröd.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull
Annons