Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hummersallad med picklad rättika och citronette

02 dec, 2012
AvRedaktionen
Hummersallad med picklad rättika och citronette.
Hummer kräver inte så mycket tillbehör, men dessa små är utsökta till! Receptet är hämtat från "Brasserie le rouge" (Nygren & Nygren) av Marco Baudone.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

2 humrar (kokta och skalade)

40 g sjökorall

40 g avrugakaviar

färska örter (t ex vitlöksgräs, krasse, gräslök)

Picklad rättika:

5 dl vatten

1 1/2 dl ättiksprit (12 %)

3 dl socker

1/2 rättika (hyvlad)

Citronette:

1/2 dl olivolja

saft av 1 citron

ca 1 msk vitvinsvinäger

salt och svartpeppar

Gör så här:

Koka upp vatten, ättiksprit och socker till en lag i en kastrull. Lägg rättikan i lagen. Låt svalna. Blanda olja, citronsaft och vinäger till en citronette i en skål, smaka av med salt och peppar. Skär hummerköttet i bitar. Lägg upp hummerbitarna på ett vackert fat. Häll citronette över, toppa med sjökorall, avruga, picklad rättika och några kvistar färska örter.

Hummersallad med picklad rättika och citronette.
Hummersallad med picklad rättika och citronette.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons