Hummersallad med picklad rättika och citronette
02 dec, 2012
AvRedaktionen
Hummer kräver inte så mycket tillbehör, men dessa små är utsökta till! Receptet är hämtat från "Brasserie le rouge" (Nygren & Nygren) av Marco Baudone.
Annons
4 personer
Du behöver:
2 humrar (kokta och skalade)
40 g sjökorall
40 g avrugakaviar
färska örter (t ex vitlöksgräs, krasse, gräslök)
Picklad rättika:
5 dl vatten
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl socker
1/2 rättika (hyvlad)
Citronette:
1/2 dl olivolja
saft av 1 citron
ca 1 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Gör så här:
Koka upp vatten, ättiksprit och socker till en lag i en kastrull. Lägg rättikan i lagen. Låt svalna. Blanda olja, citronsaft och vinäger till en citronette i en skål, smaka av med salt och peppar. Skär hummerköttet i bitar. Lägg upp hummerbitarna på ett vackert fat. Häll citronette över, toppa med sjökorall, avruga, picklad rättika och några kvistar färska örter.
Annons