Hummustallrik med halloumistekt zucchini
Tips! Kikärtsmjöl är proteinrikt och glutenfritt men det går bra med vetemjöl. Vill du göra helt glutenfria zucciniskivor väljer du det första mjölet samt sesamfrön.
4 portioner
Du behöver:
500 g morötter
1 hjärtsalladshuvud
75 g pistagekärnor
250 g hummus, naturell
250 g hummus, hot n spicy
vildgurka, oliver och pitabröd
chili, örter, citronskal och olivolja
Ostpanerad zucchini
1 zucchini ca 300 g
2 dl panko eller sesamfrön
200 g halloumi
1 dl mjöl, kikärtsmjöl eller vetemjöl
2-3 ägg
salt, svartpeppar
rapsolja till stekning
Gör så här:
1. Skär zucchinin i skivor ca 0,5 cm. Salta. Riv osten fint och blanda med panko eller sesamfrön eller en blandning av de två.
2. Vänd skivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ostblandningen.
3. Frityrstek zucchinin i rikligt med olja ca 2 minuter per sida till de har fått fin färg.
4. Skala morötterna och skär dem i stavar. Skölj salladen.
5. Rosta nötterna i en torr stekpanna utan fett och hacka dem grovt.
6. Lägg upp morötterna, sallad, hummus, oliver och gurka på skålar och fat. Strö över rostade nötter och toppa ev. med chili, citronskal, hackade örter och olivolja.
7. Servera med pitabröd.
Foto och recept: Sevan