Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hummustallrik med halloumistekt zucchini

20 sep, 2017
AvRedaktionen
Hummustallrik med halloumistekt zucchini.
Enkel plocktallrik med hummus och halloumistekt zucchini. Servera med pitabröd som orientaliska tapas eller ett matigt tilltugg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tips! Kikärtsmjöl är proteinrikt och glutenfritt men det går bra med vetemjöl. Vill du göra helt glutenfria zucciniskivor väljer du det första mjölet samt sesamfrön.

4 portioner

Du behöver:

500 g morötter

1 hjärtsalladshuvud

75 g pistagekärnor

250 g hummus, naturell

250 g hummus, hot n spicy

vildgurka, oliver och pitabröd

chili, örter, citronskal och olivolja

Ostpanerad zucchini

1 zucchini ca 300 g

2 dl panko eller sesamfrön

200 g halloumi

1 dl mjöl, kikärtsmjöl eller vetemjöl

2-3 ägg

salt, svartpeppar

rapsolja till stekning

Gör så här:

1. Skär zucchinin i skivor ca 0,5 cm. Salta. Riv osten fint och blanda med panko eller sesamfrön eller en blandning av de två.

2. Vänd skivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ostblandningen.

3. Frityrstek zucchinin i rikligt med olja ca 2 minuter per sida till de har fått fin färg.

4. Skala morötterna och skär dem i stavar. Skölj salladen.

5. Rosta nötterna i en torr stekpanna utan fett och hacka dem grovt.

6. Lägg upp morötterna, sallad, hummus, oliver och gurka på skålar och fat. Strö över rostade nötter och toppa ev. med chili, citronskal, hackade örter och olivolja.

7. Servera med pitabröd.

Hummustallrik med halloumistekt zucchini.
Hummustallrik med halloumistekt zucchini.

Foto och recept: Sevan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons