Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ile flottante med röda vinbär

25 okt, 2015
AvRedaktionen
Ile flottante med röda vinbär.
En klassisk fransk dessert med mjuka maränger i vaniljkräm. Namnet betyder flytande öar, och syftar på marängerna i vaniljkrämen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Sjudna mjuka maränger:

3 äggvitor

1/2 krm salt

1 tsk pressad citron

1 1/2 dl strösocker

Vaniljkräm:

3 äggulor

3 msk strösocker

1 vaniljstång (framskrapade frön)

3 dl vispgrädde

(Gör gärna vaniljkrämen dagen före och förvara i kylen.)

Till garnering:

färska bär, t ex vinbär, björnbär, lingon

Gör så här:

Börja med vaniljkrämen. Lägg äggulor, socker, vaniljfrön och grädde i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme under ständig omrörning tills det tjocknar. Låt svalna och ställ in i kylen cirka en timme eller över natten. Gör marängerna genom att vispa äggvitor, salt och pressad citron med elvisp i en ren bunke till ett fast skum. Fortsätt att vispa och ha i sockret så det blir en glansig, fast marängsmet.

Koka upp mycket vatten i en stor kastrull och klicka i smeten, ett par åt gången. Låt de sjuda cirka 4–5 minuter på ena sidan, vänd och låt sjuda något kortare på den andra. Ta upp med hålslev. Fördela krämen i portionsskålar och lägg i maränger och bär. Servera.

Ile flottante med röda vinbär.
Ile flottante med röda vinbär.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons