Imponera på dina vänner med helgens lyxigaste pizza
Säg hejdå till fulpizzan! Dagens recept är en frasig, lövtunn pizza med lyxig och fräsch topping med goda ostar, tryffel och löjrom. En perfekt rätt att bjuda på under helgens fest.
Läs också: Recept på glutenfri pizza
Du Behöver:
– Pizzabotten
– 2 silverlökar
– 1/2 dl vitvinsvinäger
– 1/2 dl vatten
– 1 msk socker
– 4 små vetetortillas
– 150 g västerbottensost (riven)
– 4 champinjoner
– 200 g löjrom
– 2 dl crème fraiche
– 1 knippe gräslök (finhackad)
– Nymalen svartpeppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken tunt och lägg i kallt vatten i 10 minuter. Blanda vinäger, vatten och socker och rör till sockret löst sig. Häll av löken och lägg den i vinägerlagen, låt ligga i minst 15 minuter. Sprid ut ett jämt lager ost över varje tortilla och baka i ugn i ca 5 minuter, tills osten smält och pizzorna fått fin färg. Skiva champinjonerna mycket tunt, gärna med en mandolin. Skiva från toppen och använd foten som ett handtag. Lägg på snygga klickar med löjrom och crème fraiche på pizzorna, samt små högar med lök. Stick ner champinjonskivorna i löjrommen avsluta med att strö över finhackad gräslök och svartpeppar.
Läs också: Så fixar du helgens godaste och enklaste tilltugg
Recept och bild taget från ELLE mat och vin