Vegetariska Impossible Burger börjar produceras i stor skala!
Allt fler pratar om att de vill äta mindre kött, för djurens, miljöns och hälsans skull, men samtidigt ökar köttkonsumtionen. Många menar att de inte kan sluta äta kött eftersom ingenting smakar lika gott.
2011 började företaget Impossible Foods undersöka exakt vad det är som gör att kött smakar som det gör och nu säljs deras vegetariska hamburgare på flera restauranger i USA. Den görs av bland annat vete, potatis, kokosolja och molekylen hem, som sägs ge burgaren den kött-lika konsistensen och smaken.
Burgaren har fått lysande recensioner och många känner ingen skillnad mellan den och burgare av nötkött, men samtidigt har den inte kunnat produceras i stor skala. Förrän nu, skriver Washington post.
Ökad produktion – med hjälp av Bill Gates
I veckan öppnade den första stora fabriken i Oakland utanför San Francisco och företaget ska nu öka produktionen 250-faldigt tack vare tunga investerare som bland annat Bill Gates och Google Venture. Målet är inte att nå vegetarianer och veganer utan snarare alla köttätare. Grundaren Patrick Browns mål är helt enkelt att konkurrera ut köttindustrin, som han och många med honom ser som ett av planetens största klimathot.
Köttproduktion står för ungefär 15 procent av alla växthusgaser. Samtidigt krävs 95 procent mer landmassa och 74 procent mer vatten för att producera en köttburgare jämfört med en Impossible Burger.
Ribban ligger alltså väldigt högt för Impossible Foods, men lyckas de kan detta vara början på slutet för köttindustrin.
[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/attn/videos/1168722676496523/”]