Inbakad brie med fikonmarmelad och honung
26 nov, 2019
AvRedaktionen
Vad är bättre än ost? Denna inbakade brie med fikonmarmelad och honung är en krämig favorit. Ringla över honung vid servering.
Annons
4 portioner
Inbakad brie:
1 paket färdig smördeg, 250 g
3-4 msk fikonmarmelad
200 g brieost
1 ägg
Till servering:
1 msk honung
2 msk hackade nötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Bred ut degen på bakplåtspappersklädd plåt.
- Lägg osten mitt på degen.
- Bred ut ett jämnt lager marmelad på osten och slå in osten i degen.
- Se till att ingen ost syns.
- Blir det deg över kan du lägga den på som dekoration.
- Vispa ägget.
- Pensla all deg med ägg.
- Grädda i ugnen i cirka 15 minuter tills smördegen är gyllene och frasig.
- Ta från värmen, låt svalna något.
- Ringla över honung och strö över nötter. Servera ljummen.
Av: Sofia Andersson Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk
LÄS MER: Nötgratinerad brietårta
Annons