Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Inbakad varmkorv med pesto

30 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på inbakad varmkorv med pesto
Columbus Leth
Inbakad varmkorv är korv inbakat i smördeg med pesto på toppen. Enkel uppgraderad version av en klassisk korv med bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Inbakad varmkorv

Gillar inte barnen pesto går det bra att breda på lite ketchup eller krossade tomater på smördegen. Eller inget alls!

Laga inbakad varmkorv med pesto
Columbus Leth

12 stycken

Du behöver:

1 förpackning smördeg
12 brunchkorvar
1 ägg

Pesto:

1 msk rostade pinjenötter
2 nävar färsk basilika
1 vitlöksklyfta
10 g parmesan
½ dl olivolja
Salt och peppar
1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Pesto: Rosta pinjenötterna gyllene i en torr het stekpanna. Skölj och torka basilikan. Skala vitlöken. Mixa pinjenötter, basilika, vitlök, riven parmesan och olivolja i en mixer eller minihackare och kör till en jämn konsistens. Krydda peston med salt, peppar och vinäger.
  2. Sätt på ugnen på 180° varmluft. Skär smördegen i 12 rutor. Bred ett lager pesto på varje bit, lägg på en korv och rulla ihop dem tätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla dem med ägg och skär några snitt ovanpå. Grädda korvpaketen i ugnen i ca 15 minuter, tills de är gyllene och knapriga.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Mari Lahti

Annons