Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Indiska köttbullar med ris och chutney

18 nov, 2014
AvJenny Norberg
Indiska köttbullar i en krämig sås med ris och chutney. Gör gärna dubbel sats och frys in till fler smarriga luncher.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Indiska köttbullar med ris och chutney.
Indiska köttbullar med ris och chutney.

1 person

Tid: 25 minuter

Du behöver:

100 g nötfärs

1 msk ströbröd

0,4 dl mjölk

1/4 tsk salt

1/4 tsk garam masala

1/4 pressad vitlöksklyfta

smör till stekning

färsk koriander

Sås:

1 dl Kelda creamy classic

1/2 tsk garam masala

1/2 tsk gurkmeja

2 msk chutney till servering

Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 5 minuter. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem runt om i smör i en stor stekpanna, ca 5 minuter. Häll i 1/4 dl vatten och såsingredienserna. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander. Servera tillsammans med nykokt ris och chutney.

Annons