Indiska köttbullar med ris och chutney
18 nov, 2014
AvJenny Norberg
Indiska köttbullar i en krämig sås med ris och chutney. Gör gärna dubbel sats och frys in till fler smarriga luncher.
Annons
1 person
Tid: 25 minuter
Du behöver:
100 g nötfärs
1 msk ströbröd
0,4 dl mjölk
1/4 tsk salt
1/4 tsk garam masala
1/4 pressad vitlöksklyfta
smör till stekning
färsk koriander
Sås:
1 dl Kelda creamy classic
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
2 msk chutney till servering
Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 5 minuter. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem runt om i smör i en stor stekpanna, ca 5 minuter. Häll i 1/4 dl vatten och såsingredienserna. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander. Servera tillsammans med nykokt ris och chutney.
Annons