Ingefärsglaserat päron med vaniljglass
13 jan, 2020
AvRedaktionen
Bjud på ingefärsglaserat päron! Servera päronen ljumma med vaniljglass eller med en klick crème fraiche till.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 fasta päron
3 msk saft från riven ingefära
6 msk honung
40 g mandelflagor
Till servering:
Vaniljglass
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°.
- Halvera päronen och ta ut kärnhusen.
- Koka upp ingefära och honung och sjud någon minut tills konsistensen blir som sirap.
- Häll sirapen över päronen, spara lite till garnering.
- Strö mandelflagorna över och baka päronen i ugnen i 15 minuter, tills mandeln blivit gyllene i färgen.
- Servera päronen ljumna med vaniljglass, ringla lite sirap över glassen.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal
LÄS MER:
Bakat päron med rostade hasselnötter och choklad
Annons