Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing

19 maj, 2019
AvRedaktionen
Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing.
En smakrik kyckling som passar till både vardags och fest. Servera med quinoa eller fullkornsris. Granatäpple innehåller antioxidanter som ellagsyra och kalium.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

500 g kycklingfilé

3 msk finriven färsk ingefära

1 msk paprikapulver

½ tsk svartpeppar

2 krm salt

1 granatäpple

140 g babyspenat

Jordnötsdressing:

3 msk olivolja

1 msk jordnötssmör

½ lime

1 krm salt

Gör så här:

Blanda ingefära, paprikapulver, peppar och salt. Gnid in kycklingfiléerna med blandningen och låt gärna marinera några timmar i kylskåpet.

Värm ugnen till 175°. Stek kycklingen i ugnen i en ugnssäker form 20–25 minuter till en innertemperatur på 68–70°, använd en stektermometer. Eller stek kycklingen i olja i en stekpanna 7–8 minuter per sida, tills kycklingen är genomstekt.

Blanda olivolja, jordnötssmör, pressad lime och salt till en dressing. Dela granatäpplet och kläm eller pilla ut kärnorna.Blanda spenat och granatäppelkärnor med dressingen och servera till kycklingen.

Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing.
Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing.

Recept: Gun-Marie Nachtnebel och Annika Tidehor
Foto: Bianca Brandon-Cox
Receptet är hämtat ur boken ”Hjärtvänlig mat” (Norstedts)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons