Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing
4 personer
Du behöver:
500 g kycklingfilé
3 msk finriven färsk ingefära
1 msk paprikapulver
½ tsk svartpeppar
2 krm salt
1 granatäpple
140 g babyspenat
Jordnötsdressing:
3 msk olivolja
1 msk jordnötssmör
½ lime
1 krm salt
Gör så här:
Blanda ingefära, paprikapulver, peppar och salt. Gnid in kycklingfiléerna med blandningen och låt gärna marinera några timmar i kylskåpet.
Värm ugnen till 175°. Stek kycklingen i ugnen i en ugnssäker form 20–25 minuter till en innertemperatur på 68–70°, använd en stektermometer. Eller stek kycklingen i olja i en stekpanna 7–8 minuter per sida, tills kycklingen är genomstekt.
Blanda olivolja, jordnötssmör, pressad lime och salt till en dressing. Dela granatäpplet och kläm eller pilla ut kärnorna.Blanda spenat och granatäppelkärnor med dressingen och servera till kycklingen.
Recept: Gun-Marie Nachtnebel och Annika Tidehor
Foto: Bianca Brandon-Cox
Receptet är hämtat ur boken ”Hjärtvänlig mat” (Norstedts)