Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Inkokt rabarber med rostad mandel och vaniljvisp

08 apr, 2017
AvRedaktionen
Inkokt rabarber med rostad mandel och vaniljvisp.
Servera gärna den inlagda rabarbern i en fin glasburk tillsammans en klick vaniljvisp och rostad hackad mandel. Effektfullt och snyggt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Tid: 25 min + tid att svalna

Du behöver:

1 kg rabarber

1 vaniljstång

1 liter vatten

1 liter strösocker

Tillbehör:

100 g rostad hackad mandel och 2 dl vaniljvisp

Gör så här:

Rensa rabarbern och skär den i bitar. Är stjälkarna tjocka så skär dem i tunnare bitar. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vatten och socker med vaniljstång och frön och sjud under lock tills sockret löst sig. Lägg i rabarbern och sjud i 5 minuter tills rabarbern mjuknat. Låt den kallna i lagen. Rosta mandeln i en torr panna. Vispa vaniljvispen styv. Servera med en klick vaniljvisp och rostad hackad mandel.

Inkokt rabarber med rostad mandel och vaniljvisp.
Inkokt rabarber med rostad mandel och vaniljvisp.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons