Inkokt rabarber med rostad mandel och vaniljvisp
08 apr, 2017
AvRedaktionen
Servera gärna den inlagda rabarbern i en fin glasburk tillsammans en klick vaniljvisp och rostad hackad mandel. Effektfullt och snyggt.
Annons
6–8 personer
Tid: 25 min + tid att svalna
Du behöver:
1 kg rabarber
1 vaniljstång
1 liter vatten
1 liter strösocker
Tillbehör:
100 g rostad hackad mandel och 2 dl vaniljvisp
Gör så här:
Rensa rabarbern och skär den i bitar. Är stjälkarna tjocka så skär dem i tunnare bitar. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vatten och socker med vaniljstång och frön och sjud under lock tills sockret löst sig. Lägg i rabarbern och sjud i 5 minuter tills rabarbern mjuknat. Låt den kallna i lagen. Rosta mandeln i en torr panna. Vispa vaniljvispen styv. Servera med en klick vaniljvisp och rostad hackad mandel.
Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Annons