Inlagd sill med äpple och ingefära
Du behöver:
600 g inläggningssill
3 dl vatten
1 dl ättikslag
2 dl strösocker
50 g ingefära som skalas och hyvlas tunt på mandolin
100 g äpplen där man tar bort kärnhus och hyvlar tunt på mandolin.
1 st fänkål som hyvlas på mandolin.
50 g ingefära som du river och pressar ut juicen av
100 g äpplen som du river och pressar ut juicen av.
Gör så här:
Spola sillen under rinnande vatten i ca 15 minuter.
Koka upp vatten, socker och ättikan.
Skala och hyvla ingefäran samt äpplet och fänkålen, lägg sedan ner grönsakerna i den varma lagen.
Riv och pressa ingefäran och äpplet. Lägg sedan ner juicen i den varma lagen.
Låt lagen svalna och ställ sedan in i kylskåp så att den blir helt kall.
Skär sillen i önskade bitar och slå sedan den kalla lagen över sillen i en förslutbar burk.
Låt sillen stå i lagen minst ett dygn innan den äts.
Sillen håller i kylskåp cirka två veckor.