Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Inlagd sill med äpple och ingefära

29 apr, 2014
AvRebecca Wictor
Inlagd sill som man har gjort själv är så mycket godare än den man köper i butik. Här med äpple och ingefära. Servera med kokt nypotatis, syrlig löksallad och gräddfil.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inlagd sill med äpple och ingefära.
Inlagd sill med äpple och ingefära.

Du behöver:

600 g inläggningssill

3 dl  vatten

1 dl  ättikslag

2 dl strösocker

50 g ingefära som skalas och hyvlas tunt på mandolin

100 g äpplen där man tar bort kärnhus och hyvlar tunt på mandolin.

1 st fänkål som hyvlas på mandolin.

50 g ingefära som du river och pressar ut juicen av

100 g äpplen som du river och pressar ut juicen av.

Gör så här:

Spola sillen under rinnande vatten i ca 15 minuter.

Koka upp vatten, socker och ättikan.

Skala och hyvla ingefäran samt äpplet och fänkålen, lägg sedan ner grönsakerna i den varma lagen.

Riv och pressa ingefäran och äpplet. Lägg sedan ner juicen i den varma lagen.

Låt lagen svalna och ställ sedan in i kylskåp så att den blir helt kall.

Skär sillen i önskade bitar och slå sedan den kalla lagen över sillen i en förslutbar burk.

Låt sillen stå i lagen minst ett dygn innan den äts.

Sillen håller i kylskåp cirka två veckor.

Annons