Inlagd sill med smak av hav, skog och gin
21 jun, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Att bjuda på hemmagjord sill är ett mycket uppskattat inslag på midsommarbordet. Testa inlagd sill i en lag med gröna enbär, granskott, gurka och Hendrick’s Gin. Vi vågar utlova succé hos gästerna!
Annons
Att lägga in sill är enklare än man tror och är många gånger godare än den köpta varianten. Tänker du att du är ute försent? Inte alls! Så länge du har minst 24 timmar på dig att låta sillen suga åt sig smaksättningen hinner du bjuda på hemmagjord sill till midsommar.
Receptet nedan är skapat av Hendrick’s Gin och dessertmästaren Joel Lindqvist.
Ingredienser:
1 dl ättika 12 %
2 dl rårörsocker
2,5 dl vatten
8 cl Hendrick’s Gin
20 st späda granskott
3 st lagerblad
10 st gröna enbär
10 st skivor grillad gurka, delade
1 cm pepparrot, skalad och tunt skivad
1 st silverlök, skivad
2 burkar urvattnade sillfiléer
Gör så här:
- Börja med att koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och enbär. Låt svalna.
- Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.
- Grilla både på skinnsidan och köttsidan till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.
- Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk.
- Rör ner ginen i ättikslagen och häll över sillen.
- Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering
Fler sorters inlagd sill hittar du här >>
Annons