Inlagda rödbetor
08 okt, 2017
AvRedaktionen
Inlagda rödbetor är gott till så mycket mer än pyttipanna och Biff à la Lindström. Extra vackra blir inlagda polkabetor.
Annons
Vill du lägga in både röda, gula och polkarandiga rödbetor ska de kokas var för sig – och läggas in var för sig då framför allt rödbetor färgar av sig.
ca 1 liter
Du behöver:
ca 500 g rödbetor, gulbetor, polkabetor
1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
10 kryddnejlikor
10 hela vitpepparkorn
Gör så här:
Tvätta och koka betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt svalna något och gnugga sedan bort skalet. Skär betorna i skivor alternativt klyftor. Lägg ner bitarna i väl rengjorda burkar.
Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Rör under värmning tills sockret har löst upp sig. Låt lagen svalna och slå ner i burken så att betorna täcks. Förslut burken och låt stå i kylen i minst 2 dagar.
Av: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Annons