Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Instagramstjärnans lyxiga helgpannkakor med balsamicobär

13 maj, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Skapa helgkänsla redan under fredagsmorgonen med dessa lyxiga helgpannkakor. Apelsinjuicen ger pannkakorna en saftig smak och med de sötsyrliga jordgubbarna får munnen en rejäl smakupplevelse.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Linda Lomelino är Instagramstjärnan med över 750 000 följare som dagligen ser hennes vackra bilder av bakverk, uppläggningar och serveringar. Hon är även författare och fotograf och har skrivit bland annat kokbocken Lomelinos pajer. Här är receptet på hennes lyxiga helgpannkakor!

Pannkakor är perfekt till helgfrukost!

Happy Friday feeling – Dutch Baby

”Jag tycker att fredag är den bästa dagen på hela veckan, och det är jag nog inte ensam om att tycka. För att få en riktigt härlig fredagskänsla, varför inte börja dagen på bästa sätt med denna efterrätt… eller frukost, menar jag såklart. Jag älskar ju sötsaker, och får jag välja, så väljer jag alltid något sött på morgonen.”

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2-4 portioner

Du behöver:

2 ägg

1 msk strösocker

0,75 dl apelsinjuice, Linda har använt God Morgon Organic Orange Juice Nice

0,5 dl mjölk

1,25 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk vaniljpulver

1 msk smör

Balsamicojordgubbar

200 g färska jordgubbar

1 msk strösocker

1 msk balsamico

0,25 tsk vaniljpulver

Honungsmascarpone

1 dl mascarponeost

1-2 msk flytande honung

Till servering

Florsocker

Färsk mynta

Gör så här:

1. Värm ugnen till 225°C. Blanda ägg och socker i en tillbringare och mixa tills smeten är ljus och pösig med en stavmixer eller blender.

2. Tillsätt juice, mjölk, mjöl, salt och vaniljpulver. Mixa till en slät smet med en stavmixer. Låt smeten vila i rumstemperatur i 20 minuter. Under tiden kan du sätta in en gjutjärnspanna eller ugnsfast form, cirka 20 cm i diameter, på ett galler i nedre delen av ugnen.

3. När smeten har vilat färdigt, ta ut formen ur ugnen (tänk på att den är riktigt varm!), lägg i smör och låt det smälta. Häll smeten i den heta formen och ställ sedan snabbt tillbaka formen i ugnen.

Annons

4. Grädda i 18-20 minuter eller tills kanterna på pannkakan är gyllenbruna. Låt svalna lite innan servering.

Balsamicojordgubbar

Skiva jordgubbarna och lägg dem i en skål tillsammans med socker, balsamico och vaniljpulver och rör försiktigt om så att allt blandas väl. Låt stå 10 minuter i rumstemperatur tills jordgubbarna börjar släppa ifrån sig saft.

Honungsmascarpone

Rör ihop mascarpone och honung. Sikta lite florsocker över pannkakan och servera med balsamicojordgubbar och en klick honungsmascarpone. Dekorera eventuellt med några myntablad.

Recept & Foto: Linda Lomelino

Annons