Svalkande irish coffee-glass
Irish coffee är en given favorit under höst- och vinterhalvåret. Sommartid känns den varma drycken dock inte lika självklar.
Men misströsta inte. Genom att ändra temperaturen på din irish coffee kan du njuta av din favoritcocktail även under årets hetaste dagar.
Svalkande irish coffee-glass
Ca 10 glassar
Ingredienser
Gräddlagret:
2,5 dl vispgrädde
4 msk socker
1 vaniljstång
Kaffelagret:
4,5 dl bryggt, kallt kaffe
2,5 dl socker
Baileyslagret:
2,5 dl vispgrädde
2-3 msk Baileys
+ glassformar
Gör så här:
Gräddlagret:
Blanda vispgrädde och socker tills sockret löst sig. Skär och skrapa ur vaniljstången. Om du har tid, låt gärna stången ligga och dra i gräddblandningen i någon timme.
Lyft ur den tomma vaniljstången och fördela blandningen i glassformarna. Frys i 2-4 timmar eller tills det stelnat. Vänta med att sätta i glasspinnarna.
Kaffelagret:
Rör samman kaffe och socker tills sockret är upplöst. Ta formarna ur frysen och häll ett tunt lager av kaffeblandningen på den frysta gräddblandningen. Sätt i glasspinnarna och lägg in i frysen i 2-4 timmar.
Baileyslagret:
Under tiden som glassarna är i frysen, blanda resten av kaffebladningen med vispgrädden och Baileys. När glassen i frysen stelnat fyller du upp glassformarna med Baileyslagret. Frys i ytterligare 2-4 timmar, sedan är irish coffee-glassen färdig att avnjutas.
Foto: Feast and west