Isbitar med jordgubbar och champagne
10 feb, 2019
AvRedaktionen
Jordgubbar och champagne är en klassisk kombination. Varför inte slå två flugor i en smäll och göra isbitar av dem? Perfekt att lägga i drinkar, bål eller ett glas champagne.
Annons
Du behöver:
jordgubbar, skurna i bitar
champagne eller mousserande vin
isformar, gärna hjärtformade
Gör så här:
1. Fyll isformarna med skivade jordgubbar.
2. Häll över champagne eller mousserande.
3. Frys i 4-6 timmar, eller tills isbitarna är tillräckligt hårda.
Isbitarna fryser inte lika hårt som vatten, men bör bli tillräckligt fasta för att kunna plockas ur och läggas i drinkar. Hittar du inte hjärtformade isformar går det självklart lika bra att använda något annat.
Tipset är hämtat från Laylita.com där du även kan se hur man gör steg-för-steg.
Testa också: Champagnedrink med jordgubbssorbet
Annons