Isglass-bellini med rabarber och jordgubbar
8 glas
Isglass-bellini:
300 g rabarber, ansade och tunt skivade (ungefär 3–4 stora stjälkar)
150 g jordgubbar, frysta går fint
1 dl strösocker
¼ tsk vaniljpulver
1 msk färskpressad citron
1 flaska mousserande (med eller utan alkohol)
Gör så här:
Lägg rabarber och jordgubbar i en gryta och tillsätt socker, vaniljpulver och citronsaft. Koka upp och låt sjuda några minuter under lock tills det tjocknar. Mixa med en stavmixer och låt kallna.
Fördela purén i glassformar och låt stå i frysen 1 timme, ta ut formarna och stick ner en pinne eller tesked i varje. Fortsätt frysa några timmar tills fruktpinnarna stelnat helt. Vid servering, lägg en rabarber- och jordgubbspinne i varje glas och fyll på med bubbel.
Recept & styling: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner