Svalkande isglass med skogsbär och mynta
05 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Få saker är så somrigt som att få en isglass i handen. Passa på att ta dig tid när ledigheten kickar in att göra dessa svalkande islgassar med skogsbär och mynta!
Annons
Isglass med skogsbär och mynta
Tar lite tid men du får imponerande läckra glassar!
6 glassar
Annons
Du behöver:
100 g frysta skogsbär
1 dl vatten
½ dl (50 g) strösocker
Myntalag:
4 stjälkar färsk mynta
1 ½ dl vatten
½ dl (50 g) strösocker
Gör så här:
- Mixa skogsbär, vatten och socker fint. Pressa massan genom en finmaskig sil.
- Koka upp mynta, vatten och socker, låt småkoka i 5 minuter. Låt sedan stå och dra tills vätskan svalnat helt. Sila bort myntabladen.
- Ta fram en form med plats för 6 glassar. Häll först ner lite bärblandning i formarna. Ställ in i frysen. Fyll därefter på med lite myntalag i formarna och frys igen. Gör detta i lager tills formarna är helt fyllda.
- Stick ner glasspinnar när de kan fästa. Låt glassarna stå i frysen över natten.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann
Annons