Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bjud på isglassbubbel – en fantastisk kombo

03 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Bjud på isglassbubbel
Vad är bättre än ett kallt glas bubbel en varm dag? Jo, ett kallt glas bubbel med en isglass i!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
MojitoglassBrand logo
Mojitoglass

Isglassbubbel

Antingen gör du egen isglass och fyller upp med i frysen, eller så använder du färdigköpta glassar (eller sorbet). Köp hem bubbel både med och utan alkohol så kan gästerna välja hur de vill ha sin drink.

Så gör du isglassbubbel

8 drinkar

Du behöver:

450 g jordgubbar, färska eller frysta
1 dl strösocker
¼ tsk vaniljpulver
1 msk färskpressad citron
1 flaska mousserande vin (med eller utan alkohol)

Gör så här:

  1. Lägg jordgubbar i en kastrull och tillsätt socker, vaniljpulver och citronsaft. Koka upp och låt sjuda några minuter under lock tills det tjocknar. Mixa slätt med stavmixer och låt kallna.
  2. Fördela jordgubbspurén i glassformar och låt stå i frysen 1 timme, ta ut formarna och stick ner en pinne eller tesked i varje. Ställ tillbaka i frysen några timmar tills fruktpinnarna stelnat helt. Vid servering, lägg en jordgubbsisglass i varje glas och fyll på med bubbel.

Recept: Anna Wendt Foto: Lisa Björner, Lennart Weibull

Annons