Bjud på isglassbubbel – en fantastisk kombo
03 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Vad är bättre än ett kallt glas bubbel en varm dag? Jo, ett kallt glas bubbel med en isglass i!
Annons
Isglassbubbel
Antingen gör du egen isglass och fyller upp med i frysen, eller så använder du färdigköpta glassar (eller sorbet). Köp hem bubbel både med och utan alkohol så kan gästerna välja hur de vill ha sin drink.
8 drinkar
Du behöver:
450 g jordgubbar, färska eller frysta
1 dl strösocker
¼ tsk vaniljpulver
1 msk färskpressad citron
1 flaska mousserande vin (med eller utan alkohol)
Gör så här:
- Lägg jordgubbar i en kastrull och tillsätt socker, vaniljpulver och citronsaft. Koka upp och låt sjuda några minuter under lock tills det tjocknar. Mixa slätt med stavmixer och låt kallna.
- Fördela jordgubbspurén i glassformar och låt stå i frysen 1 timme, ta ut formarna och stick ner en pinne eller tesked i varje. Ställ tillbaka i frysen några timmar tills fruktpinnarna stelnat helt. Vid servering, lägg en jordgubbsisglass i varje glas och fyll på med bubbel.
Recept: Anna Wendt Foto: Lisa Björner, Lennart Weibull
Annons