Så gör du den japanska kålpannkakan okonomiyaki
19 apr, 2022
AvLouisa Lorang
Okonomiyaki är en korsning av pannkaka och omelett med riven kål i smeten – en vanlig rätt i de japanska hemmen.
Annons
Okonomiyaki
Matigt, smakrikt och gott.
2 portioner
Du behöver:
400 g vitkål
Salt
1 tsk socker
3 salladslökar
2 ägg
2 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
2 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
2 msk smakneutral olja, till stekning
Topping:
200 g räkor
1 msk smakneutral olja
Salt
3 salladslökar
Till servering:
Majonnäs (gärna japansk)
Bbq-sås (gärna japansk)
Gör så här:
- Skölj kålen, skär den fint och häll den i en stor skål. Strö över lite salt och socker, och krama den lätt med händerna så att den mjuknar.
- Skölj salladslöken, hacka den fint och vänd den tillsammans med kålen. Vispa äggen tillsammans med buljongen i en skål, vispa sedan ner mjöl och maizena i blandningen. Vänd ihop smeten tillsammans med kålen.
- Stek en stor okonomiyaki i olja i en het medelstor panna tills den är genomstekt och gyllene på båda sidor. Det tar cirka 10 minuter. Vänd den med hjälp av en tallrik så att den inte går sönder. Skala räkorna och stek dem på hög värme i lite olja på het panna i 1–2 minuter. Krydda med salt. Skölj salladslöken och skär den fint.
- Servera okonomiyaki på en assiett eller ett litet fat. Strö över majonnäs och bbq-sås, toppa med räkor och salladslök och servera genast.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft
Annons