Ett smakprov på Jennie Walldéns favoritnudlar
06 sep, 2022
AvRedaktionen ELLE
Jennie Walldén är aktuell med sin femte kokbok, med nudlar i fokus, och ELLE har fått några smakprov!
Annons
Jennie Walldén blev adopterad till Sverige som sexåring och då var det maten som blev en brygga mellan det gamla hemlandet Sydkorea och det nya. Hennes asiatiska spagehtti med köttfärssås är en flirt med en av våra mest lagade rätter i Sverige. Att hon även står med en fot i Italien märks tydligt på hennes magiska kombination korbonara där carbonara möter koreanska nudlar. Vi har även fått ta del av hennes helt växtbaserade nudelrätt – krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli. Otroligt lättlagad och så god!
Annons
KORBONARA
Om du vill laga vego, ersätt baconet med fler champinjoner.
Till recept>>
ASIATISK SPAGHETTI MED KÖTTFÄRSSÅS
Ostronsåsen kan ersättas med teriyakisås om du lagar vegetariskt.
Till recept>>
KRÄMIGA SESAMNUDLAR MED KINESISK BROCCOLI
Asiatisk sesampasta blir godast, men får du inte tag på det, så kan du ersätta med tahini + ½ msk sesamolja.
Till recept>>
Annons