Johnny's senapssill med julsenap
Johnny’s Julsenap är smaksatt med en härlig mix av klassiska julkryddor som nejlika, kardemumma, muskot och kanel. Den juliga kryddblandningen och den grova, korniga konsistensen ger senapen dess speciella smak och karaktär.
Senapen passar lika bra att använda när du griljerar julskinkan som på skinkmackan. Eller varför inte göra din egen julsenapssill?
Johnny’s Julsenap finns i butik redan nu och kostar ca 20 kr.
Johnny’s Julsenapssill
Du behöver:
300 gram inlagd sill
1 dl Johnny’s Julsenap
4 msk socker
1 tsk salt
1 dl rapsolja
3 msk vatten
2-3 msk vitvinsvinäger
0,5 dl finhackad dill
Gör så här:
1. Sila bort lagen från sillen
2. Mixa Johnny’s Julsenap med socker, salt och vinäger
3. Tillsätt olja, lite i taget under omröring
4. Tillsätt vatten, dill och sill och blanda väl
5. Kyl senapssillen i cirka ett dygn innan servering
Gå-bort tips! Lägg sillen i en fin glasburk med ett rött sidenband och en personlig etikett.