Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Johnny's senapssill med julsenap

08 nov, 2017
AvRedaktionen
Förra året utökade senapskungen Johnny's sitt sortiment med en kryddig julsenap. Nyheten gjorde stor succé och sålde slut långt innan jul. I år gör därför storsäljaren comeback!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Johnny's Julsenap fungerar utmärkt i senapssill!
Johnny’s Julsenap fungerar utmärkt i senapssill!

Johnny’s Julsenap är smaksatt med en härlig mix av klassiska julkryddor som nejlika, kardemumma, muskot och kanel. Den juliga kryddblandningen och den grova, korniga konsistensen ger senapen dess speciella smak och karaktär.

Senapen passar lika bra att använda när du griljerar julskinkan som på skinkmackan. Eller varför inte göra din egen julsenapssill?

Johnny’s Julsenap finns i butik redan nu och kostar ca 20 kr.

Johnny’s Julsenapssill

Du behöver:

300 gram inlagd sill

Annons

1 dl Johnny’s Julsenap

4 msk socker

1 tsk salt

1 dl rapsolja

3 msk vatten

2-3 msk vitvinsvinäger

0,5 dl finhackad dill

Gör så här:

1. Sila bort lagen från sillen

2. Mixa Johnny’s Julsenap med socker, salt och vinäger

3. Tillsätt olja, lite i taget under omröring

4. Tillsätt vatten, dill och sill och blanda väl

5. Kyl senapssillen i cirka ett dygn innan servering

Gå-bort tips! Lägg sillen i en fin glasburk med ett rött sidenband och en personlig etikett.

Annons