Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Jojo med chokladfyllning

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 kakor

En oemotståndligt lyckad blandning av krispigt och mjukt.

250 g rumsvarmt smör

1 dl socker

2 msk honung

5 dl vetemjöl

2 tsk ingefära

chokladkräm:

150 g choklad

1/2 dl grädde

1 msk smör

Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, socker, honung, vetemjöl och ingefära till en jämn deg i matberedaren. Ta cirka 1 matsked deg och tryck ut till en rund kaka på en plåt. Gör ett jämnt antal kakor. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.

Låt svalna. Smält choklad, grädde och smör i en kastrull. Låt svalna så krämen stelnar lite.

Bred på chokladkräm, en matsked, på hälften av kakorna och lägg en kaka ovanpå varje som lock.

Annons