Jojo med chokladfyllning
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
12 kakor
En oemotståndligt lyckad blandning av krispigt och mjukt.
250 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk honung
5 dl vetemjöl
2 tsk ingefära
chokladkräm:
150 g choklad
1/2 dl grädde
1 msk smör
Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, socker, honung, vetemjöl och ingefära till en jämn deg i matberedaren. Ta cirka 1 matsked deg och tryck ut till en rund kaka på en plåt. Gör ett jämnt antal kakor. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
Låt svalna. Smält choklad, grädde och smör i en kastrull. Låt svalna så krämen stelnar lite.
Bred på chokladkräm, en matsked, på hälften av kakorna och lägg en kaka ovanpå varje som lock.
Annons