Jonas Hallbergs lyxiga tilltugg: Anklever-nuggets
Från sin bas i Hollywood arbetar stylisten Jonas Hallberg med internationella stjärnor som Cindy Crawford, Gisele Bündchen, Naomi Campbell, Catherine Zeta-Jones, Cameron Diaz och Scarlett Johansson. Han medverkar också i flera teveproduktioner – som mentor och jurymedlem i Top Model Sverige, som sig själv i serien Superstylisten Jonas och det populära programmet Let’s Dance.
– Själv bryr jag mig inte om labels, det handlar om att skapa en look som är fabulous, fun och som får människor att trivas med sig själva.
Här tipsar Jonas om ett lyxigt tilltugg.
4 personer
Tid: 25 minuter
Frasiga och förföriskt frestande!
200 g anklever
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 dl panko (ströbröd)
flingsalt
Skär anklevern i bitar och vispa sedan äggen lite lätt med en gaffel. Vänd anklevern i mjöl och sedan i ägg och därefter i panko. Fritera och lägg sedan upp bitarna på ett papper och krydda med flingsalt.
Vill man hellre servera detta som en förrätt och inte tilltugg, så skulle jag rekommendera en plommon- och ingefärssås till. Det kan du göra enkelt genom att koka 10 plommon med 3 dl vitt vin och 50 gr riven ingefära, koka i cirka 10 minuter och passera sedan. Smaka av med salt och peppar.
Stiltips:
Till anklever vill man gärna servera något sött, syrligt och frasigt. Här är det frasiga från den friterade pankon. Servera gärna med en sötsyrlig plommonsås till. Andra smaker som passar till anklever är fikon, lakrits, balsamico, torkad frukt, syrligt äpple, körsbär, ingefära, portvin och syltade frukter som päron, plommon och aprikos.
Utdrag ur boken Modekokboken (Nicotext) av April Emma Wickström. Producerad av Now Publishing i samarbete med Pelle Bergström och Skarp Agent.