Jordärtskockssoppa med rödbetschips
13 dec, 2022
AvTimm Vladimir
Jordärtskockssoppa är så otroligt gott och passar till i stort sett alla tillfällen – som vardag som till fest!
Annons
Jordärtskockssoppa med rödbetschips
Så god att den kvalar in som förrätt på alla festmiddagar framöver!
4 personer
Annons
Du behöver:
500 g jordärtskockor
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
Olja, till stekning
8 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
Salt
Färskmalen svartpeppar
1 citron, saft och rivet skal
Till servering:
Rödbetschips
Olivolja
Färska örter
Chilipulver
Gör så här:
- Skala skockorna med en sked, skölj och skär i tärningar. Skala lök och vitlök och finahcka. Fräs skockor och lök i olja tills löken är genomskinlig, men inte fått färg. Häll över buljong och låt småputtra i 25 minuter, tills jordärtskockorna är mjuka.
- Mixa soppan med stavmixer och sila den. Häll tillbaka i grytan, tillsätt grädde och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar samt rivet citronskal- och saft.
- Servera med rödbetschips, olivolja och färska örter, pudra över lite chilipulver.
Foto: Columbus Leth
Annons