Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Jordärtskockssoppa med rödbetschips

13 dec, 2022
AvTimm Vladimir
Recept på jordärtskockssoppa med rödbetschips
Jordärtskockssoppa är så otroligt gott och passar till i stort sett alla tillfällen – som vardag som till fest!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Jordärtskockssoppa med rödbetschips

Så god att den kvalar in som förrätt på alla festmiddagar framöver!

Börja vilken middag som helst med en jordärtskockssoppa med rödbetschips

4 personer

Annons

Du behöver:

500 g jordärtskockor
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
Olja, till stekning
8 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
Salt
Färskmalen svartpeppar
1 citron, saft och rivet skal

Till servering:

Rödbetschips
Olivolja
Färska örter
Chilipulver

Gör så här:

  1. Skala skockorna med en sked, skölj och skär i tärningar. Skala lök och vitlök och finahcka. Fräs skockor och lök i olja tills löken är genomskinlig, men inte fått färg. Häll över buljong och låt småputtra i 25 minuter, tills jordärtskockorna är mjuka.
  2. Mixa soppan med stavmixer och sila den. Häll tillbaka i grytan, tillsätt grädde och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar samt rivet citronskal- och saft.
  3. Servera med rödbetschips, olivolja och färska örter, pudra över lite chilipulver.

Foto: Columbus Leth

Annons