Jordgubbar med fläderzabaglione
25 maj, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Zabaglione är en italiensk dessert – en väldigt lätt kräm som vi smaksatt med fläder, vispas för att innehålla mycket luft och serveras med färska jordgubbar.
Annons
Jordgubbar med fläderzabaglione
En lite lyxigare dessert med smak av sommar.
4 portioner
Du behöver:
1 ekologisk citron
4 äggulor
4 msk koncentrerad fläderblomssaft
2 msk socker
600 g jordgubbar
Gör så här:
- Finriv skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa äggulor, flädersaft, socker och citronsaft med elvisp i en skål över vattenbad tills den tjocknar. Smaka av med lite finrivet citronskal.
- Skölj och snoppa jordgubbarna, skär i bitar. Fördela zabaglionen i glas eller skålar, toppa med jordgubbarna och servera genast.
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons