Jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar
25 maj, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Avsluta middagen med en lätt, frisk dessert – en syrlig jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar.
Annons
Jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar
Läskande, söt och försvinnande god! Perfekt efter en mastig middag.
8 portioner
Du behöver:
500 g jordgubbar
1 dl strösocker
1 ½ dl rosévin
Jordgubbssorbet:
1 dl vatten
1 dl strösocker
500 g jordgubbar
1 äggvita
Till servering:
1 näve ätbara blommor eller örter
Gör så här:
- Koka upp vatten och socker tills sockret smält och vätskan tjocknat till en sockerlag. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar, lägg i mixer eller mixa med en mixerstav tillsammans med sockerlagen till en bärpuré. Vispa äggvitan ordentligt fluffig. Vänd ner i bärpurén. Kör i glassmaskin till en glass, eller frys in i en form – ta i sådana fall ut den då och då och rör om tills du får en glass.
- Koka upp socker och 1 dl rosévin tills sockret smält och vätskan kokat ner till hälften. Rör ner ½ dl rosévin i lagen.
- Skölj och snoppa jordgubbarna. Låt dem marinera i rosélagen i minst 30 minuter.
- Fördela de marinerade jordgubbarna i skålar, toppa med jordgubbssorbet och några ätbara örter eller blommor. Servera genast.
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons