Jordgubbsbruschetta med macarponekräm
ca 15 st
Kanelrostad baguette
1 baguette smör
mald kanel
Skär brödet i 1–2 cm tjocka skivor. Stek skivorna i smör och pudra dem med kanel på båda sidorna. Låt svalna.
Myntmarinerade jordgubbar
200 g färska jordgubbar
20 g mynta (cirka 1⁄2 kruka) 100 g råsocker (ca 11⁄4 dl)
Skölj och snoppa jord- gubbarna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en bunke. Hacka myntan och strö över jordgubbarna. Häll i råsockret och rör om. Låt jordgubbarna marineras en stund.
Mascarponekräm
200 g mascarpone (2 dl)
50 g florsocker (ca 1 dl)
20 g äkta vaniljsocker (ca 2 tsk)
Vispa mascarpone med florsockret och vaniljsockret tills det blir lätt och luftigt.
Topping
mörk choklad
rostade mandelspån
Montering
Bred krämen på de kanelrostade brödskivorna. Toppa med jordgubbar, hackad choklad och mandelspån. Bruschettan är godast om den serveras inom ett par timmar.