Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Jordgubbsbruschetta med macarponekräm

26 maj, 2015
AvRedaktionen
Njut av kanelrostade bruschettas med mascarponekräm, jordgubbar och mörk choklad! MUMS säger vi.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jordgubbsbruschetta med macarponekräm.
Jordgubbsbruschetta med macarponekräm.

ca 15 st

Kanelrostad baguette

1 baguette smör

mald kanel

Skär brödet i 1–2 cm tjocka skivor. Stek skivorna i smör och pudra dem med kanel på båda sidorna. Låt svalna.

Myntmarinerade jordgubbar

200 g färska jordgubbar

20 g mynta (cirka 1⁄2 kruka) 100 g råsocker (ca 11⁄4 dl)

Skölj och snoppa jord- gubbarna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en bunke. Hacka myntan och strö över jordgubbarna. Häll i råsockret och rör om. Låt jordgubbarna marineras en stund.

Mascarponekräm

200 g mascarpone (2 dl)

50 g florsocker (ca 1 dl)

20 g äkta vaniljsocker (ca 2 tsk)

Vispa mascarpone med florsockret och vaniljsockret tills det blir lätt och luftigt.

Topping

mörk choklad

rostade mandelspån

Montering

Bred krämen på de kanelrostade brödskivorna. Toppa med jordgubbar, hackad choklad och mandelspån. Bruschettan är godast om den serveras inom ett par timmar.

Annons