Jordgubbschips
14 jun, 2017
AvRedaktionen
Om det, mot all förmodan, skulle bli jordgubbar över kan du göra dessa underbara chips som passar perfekt till ostbrickan eller i morgonfilen.
Annons
Tid: 5 minuter + 15 timmar i ugn
Du behöver:
färska jordgubbar
Gör så här:
Skiva jordgubbarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt dem i ugnen på 50° varmluft och ha luckan lite på glänt i cirka 15 timmar. Låt gärna jordgubbarna eftertorka några dagar på ett varmt och luftigt ställe. Förvara dem sedan i små papperspåsar, tätt och kompakt, tryck ihop så hårt så luften går ur. Försegla med maskeringstejp och lägg en plastpåse om. Eller lägg dem i mindre burkar av färgat glas och med tättslutande lock. Förvara gärna svalt men inte i kyla.
Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson
Annons