Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Jordgubbsfriand

26 jun, 2015
AvRedaktionen
Jordgubbsfriand.
Friand är den franska versionen av muffins. Mandelmjölet gör dem extra nötiga och saftiga. Mycket mumsigt! Här har vi fyllt dem med jordgubbar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 st

Tid: 35 minuter

Ingredienser:

6 äggvitor

185 g mjukt smör

125 g mandelmjöl

75 g vetemjöl

150 g socker

1 ask jordgubbar (i småbitar)

smör till formarna

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop äggvita, smör, socker, mandelmjöl och vetemjöl till en slät smet. Smöra en muffinsplåt och klicka i lite smet i varje. Tryck ner några jordgubbsbitar och grädda i ugnen i ca 8–10 minuter.

Jordgubbsfriand.
Jordgubbsfriand.

Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons