Jordgubbsmousse med vit choklad
01 apr, 2020
AvRedaktionen
Bjud på läcker jordgubbsmousse! Denna variant med vit choklad är fräsch, full av smak och helt oemotståndlig.
Annons
12 bufféportioner
PS! Förbered moussen och låt stå i kylen. Sedan går den snabbt att servera.
Du behöver:
9 gelatinblad
600 g frysta, tinade jordgubbar
6 msk färskpressad citronsaft
3 tsk vaniljsocker
9 msk florsocker
6 dl vispgrädde
Garnering:
600 g färska jordgubbar
ätbara blommor eller blad
9 msk jordgubbs- eller hallonpulver
Riven vit choklad
Gör så här:
- Blöt upp gelatinet i kallt vatten.
- Koka upp jordgubbarna i en kastrull med citronsaft, vaniljsocker och florsocker.
- Koka i 15 minuter, under omrörning så det inte bränns.
- Mixa jordgubbskoket med stavmixer till en puré.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem i den varma purén under omrörning.
- Låt blandningen svalna till 37° men låt den inte stelna helt.
- Vispa upp grädden och vänd ner i den ljumma purén.
- Fördela moussen i små formar eller glas och låt stå kallt i ett par timmar tills den satt sig.
- Ansa de färska jordgubbarna.
- Servera jordgubbsmoussen med jordgubbar och garnera gärna med ätbara blommor eller örter, hallonpulver och riven vit choklad.
Av: Sofia Andersson & Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Citronmoussetårta med glaze och vit choklad
Annons