Jordgubbssoppa med vaniljgrädde
28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
En kall jordgubbssoppa som dessert är inte alls så dumt som det låter. En klick vaniljgrädde balanserar ut de syrliga bären och svalkar en varm dag.
Annons
Jordgubbssoppa med vaniljgrädde
Testa en soppa till dessert, svalkande och somrigt!
4 portioner
Du behöver:
1 vaniljstång
6 dl vatten
½–1 dl strösocker
300 g jordgubbar
300 g hallon
100 g röda vinbär
1 dl torrt vitt matlagningsvin
8 myntakvistar
Vaniljgrädde:
½ vaniljstång
2 dl grädde
2 msk florsocker
Till servering:
Citronmeliss
Gör så här:
- Dela vaniljstången och skrapa ur kornen. Lägg dem tillsammans med stången, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda några minuter. Låt svalna.
- Mixa jordgubbar, hallon och röda vinbär tillsammans med vaniljlagen och vin i en blender till en slät soppa.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vanilj och florsocker och vispa grädden hårt. Servera till soppan tillsammans med citronmeliss.
Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons