Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Jordgubbssoppa med vaniljgrädde

28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på jordgubbssoppa med vaniljgrädde
En kall jordgubbssoppa som dessert är inte alls så dumt som det låter. En klick vaniljgrädde balanserar ut de syrliga bären och svalkar en varm dag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
MojitoglassBrand logo
Mojitoglass

Jordgubbssoppa med vaniljgrädde

Testa en soppa till dessert, svalkande och somrigt!

Så gör du jordgubbssoppa med vaniljgrädde

4 portioner

Du behöver:

1 vaniljstång
6 dl vatten
½–1 dl strösocker
300 g jordgubbar
300 g hallon
100 g röda vinbär
1 dl torrt vitt matlagningsvin
8 myntakvistar

Vaniljgrädde:

½ vaniljstång
2 dl grädde
2 msk florsocker

Till servering:

Citronmeliss

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur kornen. Lägg dem tillsammans med stången, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda några minuter. Låt svalna.
  2. Mixa jordgubbar, hallon och röda vinbär tillsammans med vaniljlagen och vin i en blender till en slät soppa.
  3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vanilj och florsocker och vispa grädden hårt. Servera till soppan tillsammans med citronmeliss.

Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Annons