Josephine Sondlo är nordens bästa bartender
Den 22-25 maj samlades 12 nordiska finalister i den skotska staden Inverness för att tävla i charm, personlighet och inte minst förmågan att skapa välsmakande och innovativa drinkar. Efter tre deltävlingar var det svenska Josephine Sondlo som tog hem vinsten och hon ska nu representera Norden i den globala World Class-finalen som kommer att hållas i Mexico City i augusti.
– Det här är överlägset det största jag uppnått i min karriär hittills. Jag är chockad såklart, men samtidigt har jag försökt förbereda mig extremt väl inför tävlingen. Jag är glad, förvirrad och även lite stressad då jag vet att det riktigt hårda arbetet börjar först nu, säger Josephine Sondlo.
Josephine Sondlo jobbar till vardags som bartender på Penny & Bill, ett relativt nyöppnat cocktailnäste för trendiga stockholmare. Hennes cocktailfilosofi är miljömedveten och med en självsäker servering i kombination med unika samt välbalanserade drinkar ledde det henne slutligen till guldmedaljen.
Uppdaterat! Josephine jobbar nu på Bar Hommage.
De olika deltävlingarna:
1. Born from the Bean. Uppgift: Smaksätta en hemlagad choklad-ganache med egen kaffe och rom från Zacapa.
2. Made by the Sea. Uppgift: Skapa en cocktail av Taliskers whiskey kombinerat med ingredienser de själva funnit längst kusten och i skogen på den blåsiga Isle of Skye.
3. Signaturs Serve. Uppgift: Skapa en drink som berättade en personlig historia om dem själva.
– Josephine var helt otrolig i sin framtoning och i sitt sätt att tävla. Hennes charm låg bland annat i hennes ödmjuka och nästintill generade sätt, men också i de fantastiska drinkarna som såg till att du ville ha mer varje gång. Hennes drink i kategorin Made by the Sea var, enligt mig, den bästa under hela tävlingen, berättar domaren Ervin Trykowski.
Recept på en av Josephines vinnande cocktails:
Du behöver:
40 ml Talisker 10
20 ml Oloroso Sherry
30 ml limejuice
25 ml Seaweed & Oloroso rock candy
10 ml Skye soda
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i ett högt glas med is.